• ıntegrali asiri zor geometrisi ise kol gibi giren bir sinav.osym sinirlari fazla zorlamaya basladi daha zorunu yapamazlar artik seneye biraz dusururler tempoyu
  • kanımca matematik testi orta zorluktaydı. yani en azından 2013 ve 2012'ye göre matematiği daha az zor geldi bana. 1/sin^5'li integral sorusuna anlam veremediğimden tek boşum o oldu. geometri testiyse net zordu. 10 soruyu emin olarak işaretledim, 15 tanesini mantıklı salladım, 5 tane de boş bıraktım.

    sonuç editi: mat 36 net, geo 13 net.
  • kalemliklerinde üç adet şeker bulunan sınav.
  • matematigi bekledigimden kolay olan sinavdir
    ygs ile karsilastirilmasi caiz degildir
  • ilk 15-20 soruyu kapsayan matematik 1 kisminin fazla yorumlama gerektirmeyen basit sorulardan olusmasina karsin turev integrali kapsayan son 10 soru gercekten buyuk muhakeme yetenegi gerektiren ozgun sorulardi. zaten kisitli olan surede o integral sorularini rahat rahat yapabilenleri tebrik ediyorum. geometri ise bekledigim gibi sekilden cok bizim cizmemiz istenilen yorumsal sorulardi. kolay degildi tabi ama osym'nin geometri anlayisina uygun bir sinavdi.
  • ygs 2015 gibi sürenin yetmediği sınav. yazık bea saniyede milyarlarca algoritma hesabı yapan bilgisayarlar değiliz ki. yaklaşık bir 10 soru alışılmışın dışında, ölçmekten uzak, konuyu bilenlerin ortalama üç dakikada mantık yürütüp çözebileceği sorulardı ama ben mal mıyım 30 dakikamı çöpe atıyım 11 boşum var, en iyi duyduğum da 7 boşla çıkan öğrencigillerden, hocalar üstlerine alınmasın üniversitesini bitirmişsiniz bir zahmet çözün.
  • soruları çözdüm çözerken soruların neden sorulduğunuda sorguladım bir matematikçi olarak. çok soru konunun hangi kavramı içerdiği ile ilgiliydi. örneğin çemberde teğet. haydi uzunluğunu hesaplayalım değil teğet nedir dedirtiyordu.
    matematikçi olmamdan mütevellit 2boşla sınavı bitirdim muhtemelen hızdan kaynaklanan 1 veya 2 de yanlışım varsa 5 fire ile tamamladım sınavı ancak tekrar söylemeliyim sürekli pratik yapan aynı soruyu ısıtıp ısıtıp soran dershane denemelerinden çok farklıydı. sorular değişti bu nedenle sisteminde bu sorulara uygun hale getirilmesi lazım. en başta sorulması gereken soru neden 30 tane geometri sorusu var. 20 geometri 40 dk neden değil. zaten o kadar soru soracağım diye bazen çeldiriciler üzerine kurulmuş sorular çıkıyor. matematikte soru sormanın amacı cevap vereni avlamak değil konuyu anlayıp anlamadığını sorgulamak olmalı. sınavın geneli bunu yapsa bile tam tersine çalışan sorularda fazlaydı.
    herkese geçmiş olsun. fen sınavında görüşmek üzere.
  • teoriye göre sosyal kolay olduğu için edebiyatın zor olacağı sınavdır.
  • 3 senedir tüm ygs-lyslere girmiş birisi olarak, bugün yapılan lys-5 ingilizce sınavının ydsden bile zor olduğu sınavdır.

    arkadaş sınava mutlu girdim, baş ağrısıyla çıktım. paragraf okumaktan hayatım kaydı. ydsde böyle zorlanmadım.

    3. girişim olmasına rağmen 70 dkda yapıp çıkan beni, 120 dk oturtmuştur.
  • matematiği gün geçtikçe zorlaştırmasına rağmen hala süresini uzatma gibi bir gerekliliği yerine getirmeyen kurumun sınavı. çok ilginç gerçekten, tarih, coğrafya, ingilizce ve matematik sorularının her biri için aynı süre veriliyor. misal ben fonksiyonun bir birim yukarı taşınmış halinin integralini alıp 0-1e oluşan dönel cismin hacmini bulup sonrasında altta oluşan silindirin hacmini bundan çıkarıcam ve sonucu bulucam, sözelci arkadaş da şıklardan almanya'nın ikinci dünya savaşındaki müttefiklerini işaretleyecek veya dilci arkadaş 3 satırlık paragraftaki boşluğa uygun kelimeyi işaretleyecek. üçümüze de 1buçuk dakika, çok adil valla.

    edit: pek çok mesaj geldi, istemediğim bir şekilde sanki burada sayısal alanların süresinin arttırılmasını değil de, sözel alanların süresinin kısaltılmasını istediğim sanılmış. bakın arkadaşlar ülkede verilen eğitimin(sözel ya da sayısal ya da dil) hiç bir şekilde bu ölçme-değerlendirme sistemiyle uyuşmadığının farkındayım, özellikle eğitimciler bunu hatırlatıyor ancak biz zaten 12 sene bu saçmalığın, pisliğin, yanlış yöntem ve müfredatların, tarih öncesi yöntem ve bilgilerin beynimize tıkıldığı sistemde, 2 milyon öğrencinin girdiği sınavdan 1.2 milyonunun 180 barajını geçemediği öğrenci potansiyeline sahip bir ülkenin az da olsa bilinçli, hedefi olan öğrencileri olarak pek çok şeyin farkındayız. bu ülkede sözelcilerin, eşit ağırlıkçıların ve dilcilerin(kısaca sayısalcı olmayan herkesin) ne kadar dışlandığının, iş imkanlarının yetersizliğinin, sayısal seçmedikleri için aptal olarak nitelendirildiklerinin de farkındayım, sırf bu hastalıklı sistemdeki bu algı yüzünden ben sözele yatkın bir öğrenciyken işsizlik korkusuyla sayısala yöneldim. hiç bir alanı, bu alanın öğrencilerini, öğretmenlerini küçümsemek gibi bir niyetim yok, ancak gerçekten objektif olarak cevap verin, hanginiz sözel bir soruyla, 7/24 kullandığınız dille yazılmış ve bunun üzerinden çözeceğiniz bir soruyla(yabancı dile de sonuçta gün içinde sürekli maruz kalıyoruz), tamamen semboller ve sayılar üzerinden işlenen ve çözülen bir sorunun aynı sürede çözülebileceğini iddia edebilir. hanginiz denklemde tek bir rakamı koymadı, işlemi eksi yerine artı aldı diye, farkında olmadan soruyu sonuna kadar çözüp, hem süre hem de net kaybediyor?cümledeki tek bir harfi yanlış okuduğunuz için, 1,5 dakika ayırdığınız soruyu yanlış çözdüğünüzü sanmıyorum.

    kıssadan hisse, amacım kimseyi küçümsemek ya da sayısal>sözel gibi sığ, cahil insan argümanları sunmak değil, üniversite yerleştirme sınavında sayısal alan öğrencilerine de bi yerlerinden ter akmayacak, bir çözdüğünü bir daha kontrol edebilecek, sağlıklı bir şekilde ölçülüp değerlendirilebilecek sürenin verilmesinin gerekliliğini vurgulamaktır.
hesabın var mı? giriş yap